Fri Leverans över 500 SEK
Fria Returer
Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul
Du lade till {0} produkter
Totalt (inkl. moms)
0,00
Sätt ugnen på 180 °C.
Mosa bananerna till en slät massa med små klumpar. Gör smeten i en separat skål.
Tips:
Om du har tid, vänta tills bananerna är helt bruna, nästan svarta. Ju mörkare bananerna är, desto fuktigare, sötare och smakrikare kommer brödet att bli.
Blanda smält eller mjukt smör och farinsocker slätt i en stor skål.
Tillsätt ägg och vispa slätt.
Tillsätt mjölk och rör samman. Tillsätt mosad banan i smeten och blanda.
Tillsätt mjöl, kanel, bakpulver och salt i smeten och blanda ihop försiktigt. Klumpar är tillåtet!
Tillsätt inte för många bananer. Det gör att brödet blir en fuktig, tät röra.
Blanda försiktigt i chokladdroppar (spara en halv dl till garneringen) och pekannötter.
Häll i och jämna ut smeten i en stekpanna. Tillsätt bananskivor, resten av chokladdropparna och pekannötterna.
Grädda bananbrödet i 35 minuter eller tills provstickan är ren.
Låt bananbrödet svalna i 10–20 minuter innan du lägger det på ett galler och skär upp det.
Lyft ut brödet ur pannan. Med GreenPan glider brödet ut enkelt och rent ur stekpannan. Genom att lyfta ur brödet hindrar du det från att bli fuktigt. Låt bananbrödet svalna innan du skär upp det för att stelna.
Bäst i Test
En mångsidig klassiker
Mångsidig & Hållbar
25% extra stekyta
Effektiv & elegant