Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul

recept

Belgisk gryta

Letar du efter en mumsig maträtt för kalla kvällar? Prova vårt belgiska grytrecept!
150 minuter
4 portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 900 g högrev 
  • ½ dl mjöl 
  • 4 msk smör 
  • 3 medelstora gula lökar 
  • 3 msk vetemjöl 
  • 350 ml köttbuljong 
  • 33 cl mörkt belgiskt öl 
  • 4 färska timjanstjälkar 
  • 2 lagerblad 
  • 1 msk grovkornig senap 
  • 1 msk farinsocker 
  • Salt 
  • Peppar 

Så gör du

Steg1

Bryn köttet, utan att röra om, i ca 3 minuter på varje sida. Lägg det brynta köttet på en tallrik. 

Steg 2

Tillsätt 2 msk smör i grytan och sänk till en medelhög värme. Tillsätt lök och en halv tesked salt. Fräs löken tills den är brun, i ca 15 minuter. 

Steg 3

Tillsätt mjöl, rör tills löken är helt täckt av mjöl och mjölet har fått en ljusbrun färg, i ca 2 minuter. 

Steg 4

Tillsätt buljong, öl, timjan, lagerblad, brynt kött samt salt och peppar efter smak. Höj värmen och låt puttra. Sänk till låg värme och låt sjuda i minst 2 timmar tills köttet är mört. 

Steg 5

Rör om då och då. Tillsätt senap och farinsocker en halvtimma innan köttet har sjudit klart. Ta bort timjanstjälkar och lagerblad. Krydda med salt och peppar efter smak och servera med stekt pommes frites. 

global.nocontent