Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

GRATIS PRESENT med köp över 999 SEK

recept

Broccolifrittata med fetaost

Snabbt, enkelt och gott. Vårt bakade äggrecept kommer inte att göra dig besviken!
15 minut
2 portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 300 g (lila) broccoli 
  • 4 ägg 
  • 2 msk smör eller skirat smör 
  • 1 knippe vårlökar, fint skivade 
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad 
  • 1 msk berbere/harissa/garam masala/din favoritkryddblandning 
  • Chiliflingor eller testa Pul Biber, Urfa-chili eller färsk, hackad chili 
  • ½ citron 
  • 100 g fetaost, smulad 
  • Färsk koriander eller färska örter 

Så gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 220 °C. Tillsätt broccoli och 4 msk av kokande vatten i en stor, bred stekpanna (med ett ugnssäkert handtag). Lägg på locket och låt ånga i ca 2 minuter eller tills vätskan har absorberats. 

Steg 2

Ta av locket, skjut broccolin åt sidan i stekpannan, tillsätt smör/skirat smör i stekpannan och fräs vitlök, vårlök och kryddblandningen i 45 sekunder eller tills vitlöken är mjuk, men inte brun. 

Steg 3

Tillsätt lite havssalt samt peppar och rör sedan ihop allting så att även broccolin täcks. Gör 4 ”luckor” (så gott det går) och knäck äggen i dem. 

Steg 4

Strö över salt, ställ stekpannan i ugnen i 3–5 minuter tills äggvitorna precis har stelnat och äggulorna fortfarande är rinnande (ELLER sätt på locket igen för ytterligare 3–5 minuter eller tills äggvitorna har stelnat). 

Steg 5

Lyft sedan ut stekpanna ur ugnen, strö över fetaosten och pressa lite citronsaft över broccolin. Strö till sist över lite chili och örter. 

global.nocontent