Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul

recept

Inkokta päron

En härligt söt efterrätt till dina vintermiddagar!
45 minut
6 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 1 ½ citron 
  • 1 ½ apelsin 
  • 1,5 kg fasta päron 
  • ⅔ dl socker 
  • 2 lagerblad 
  • 4 kryddnejlikor 
  • 1 ½ kanelstång 
  • 11 ½ dl rött portvin 

Så gör du

Steg 1

Skrubba rent apelsin och citron. Skala dem med en grönsaksskalare. 

Steg 2

Skala päronen, men låt stjälken sitta kvar. 

Steg 3

Lägg päron, apelsin- och citronskal i en gryta. Tillsätt portvin, kanelstång, kryddnejlika, lagerblad och socker. Låt det koka upp. 

Steg 4

RSänk värmen och låt päronen sjuda utan lock i 45 minuter. 

Steg 5

Servera päronen varma eller ljumna. 

global.nocontent