Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

GRATIS PRESENT med köp över 999 SEK

recept

Laxbiffar med tartarsås

Våra grillade laxbiffar är underbart goda och ett mycket säkert kort!
60 minut
8 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • Laxbiffar:  
  • 1 kg färsk lax, utan skinn 
  • 1 röd paprika, tärnad 
  • 1 mild gul lök, tärnad 
  • 2 stora ägg 
  • 1 ½ dl majonnäs 
  • 2 msk hackad persilja 
  • Old Bay- eller cajunkrydda efter smak 
  • 5 ½ dl ströbröd 
  • 1 citron, pressad 
  • Matlagningsolja 
  • Gröna örter och blad för garnering 
  • Tartarsås: 
  • 2 ¾ dl majonnäs 
  • 1 ½ dl syltgurka, tärnad 
  • 1 tsk kapris 
  • 1 msk hackad persilja 
  • ½ citron, pressad 
  • Salt och peppar

Så gör du

Laxbiffar:  

Steg 1

Lägg laxen i en matberedare eller mixer och mala på en hög hastighet tills det blir en tjock pasta. 

Steg 2

Tillsätt laxpasta, paprika, lök, ägg, majonnäs, persilja, Old Bay-/cajunkrydda samt ströbröd i en stor skål och blanda ordentligt tills färsen blir smidig. 

Steg 3

Forma 10–15 laxbiffar och ställ åt sidan. 

Steg 4

Värm upp lite olja på medelhög värme på din grillpanna. Stek laxbiffarna i ca 4 minuter på varje sida eller tills de blir gyllenbruna och genomstekta. Låt de vila på ett fat innan du serverar. 

Tartarsås: 

Steg 1

Rör samman alla ingredienser i en medelstor bunke. Kyl såsen före servering. Häll över laxbiffarna och garnera med gröna örter och blad efter smak. Smaklig måltid! 


global.nocontent