Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul

recept

Pumpapaj

Upptäck en härligt kryddig sötma med vår pumpapaj!
60 minut
Serves 6 people Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 2 ⅔ dl (200 g) mörkbrunt farinsocker 
  • ¾ dl (70 g) vitt socker 
  • ½ tsk salt 
  • 7 tsk pumpakrydda (eller spekulatius-mix) 
  • 2 brukar (400 ml) osötad kondenserad mjölk 
  • 1 liten butternutpumpa eller annan pumpa (ca 900 g)  
  • 1 (köpt) pajdeg 

Så gör du

Steg 1

Skala och tärna pumpan för att göra pumpapuré från grunden. Skrapa bort och släng kärnorna (alternativt kan du rosta pumpakärnorna).  

Steg 2

Låt pumpabitarna sjuda på låg eller medelhög värme i kondenserad mjölk i ca 1 timme och tillsätt socker och kryddor under tiden. Låt blandningen svalna (det är ännu bättre att förvara den i kylen över natt). 

Steg 3

Vispa äggen, blanda i dem i den kylda pumpapurén och sätt ugnen på 220 °C. 

Steg 4

Tryck ut pajdegen i en ugnsfast form. Häll i smeten och grädda pajen på hög värme (220 °C) i 15 minuter. Sänk temperaturen till 180 °C efter 15 minuter. Grädda pajen i 45–55 minuter till eller tills provstickan är ren när du drar ut den. 

Steg 5

Låt pumpapajen svalna på ett galler i 2 timmar. Servera med vispad grädde eller några sockrade pekannötter. 

global.nocontent