Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul

recept

Pumpa och palsternackssoppa

Vår goda pumpa-och palsternackssoppa håller dig varm på vintern!
60 minut
6 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 6 lökar 
  • 6 selleristjälkar 
  • 1 ½ purjolök 
  • 3 palsternackor 
  • 1 ½ pumpa 
  • Några kvistar timjan 
  • Några lagerblad 
  • 4 ½ vitlöksklyftor 
  • Garam masala 
  • Currypulver 
  • Gurkmeja 
  • Smör 
  • 4 ½ l grönsaksbuljong 
  • 750 g blandfärs 
  • 1 ½ dl ströbröd 
  • 3 äggulor 
  • 300 g chorizo 
  • 2 nävar persilja 

Så gör du

Soppa:

Steg 1

Smält en klick smör i en stor gryta och fräs den grovhackade löken tills den blir genomskinlig. Hacka selleri och purjolök och lägg i grytan med löken. 

Steg 2

Tärna palsternackorna och tillsätt i grytan. 

Steg 3

Dela pumporna på mitten, ta bort kärnorna, skiva pumpan i stora bitar och lägg i grytan för kokning. 

Steg 4

Skala och pressa vitlöken. Knyt ihop timjan och lagerblad för att forma en ”bouquet garni” (örtbukett). Tillsätt detta till grönsakerna. Krydda grönsakerna med garam masala, currypulver och gurkmeja. 

Steg 5

Häll buljongen över grönsakerna, låt sjuda med locket på i minst 40 minuter. .

Steg 6

Mixa soppan tills den blir slät. 


Köttbullar:

Steg 1

Blanda äggulorna och ströbrödet till en smet. Krydda med salt och peppar. 

Steg 2

Tärna chorizon i små bitar, hacka persiljan och blanda i smeten. 

Steg 3

Trilla små köttbullar och stek dem i en klick smör tills de är genomstekta. 

Steg 4

Servera soppan med stekta chorizoköttbullar och garnera med persilja och paprikapulver efter smak. 



global.nocontent