Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

GRATIS PRESENT med köp över 999 SEK

recept

Ratatouille

Vårt ratatouille-recept är en god vegetarisk rätt som tillagas på nolltid!
20 minut
6 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 2 auberginer 
  • 3 zucchinier 
  • 2 röda paprikor 
  • 3 lökar 
  • 6 tomater 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 lagerblad 
  • 4 kvistar rosmarin 
  • 50 g färsk getost, smulad 
  • 1 litet knippe basilika 
  • Salt och peppar 

Så gör du

Steg 1

Skär auberginerna på längden, strö över salt och låt stå i 1 timme för att ta bort den beska smaken. Skölj därefter skivorna noga och torka försiktigt. Skär upp lökringar. Skär tomaterna på mitten och släng kärnhuset. Skär tomatköttet i bitar. Skala och pressa vitlöksklyftorna. 

Steg 2

Värm 2 msk olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök i 7 minuter tills löken blir mjuk. Tillsätt tomater, lagerblad, rosmarin, basilika, salt och peppar och koka i 15 minuter. Höj värmen för att låta överflödig vätska avdunsta. 

Ta bort kastrullen från värmen när såsen har kokat färdigt och låt svalna något. 

Steg 3

Skär paprikorna på längden (i fyra delar) och släng kärnhuset. Skär zucchinierna i tunna skivor på längden. Släng kantskivorna. Pensla aubergine, paprika och zucchini med olivolja och grilla i grillpannan tills grönsakerna är genomstekta och har fått en fin färg. 

Steg 4

Varva aubergine, paprika, tomatsås och zucchini på tallriken. Garnera med en klick tomatsås, lite smulad getost, rosmarinkvistar och basilikablad. 

Serveras varmt eller kallt. 

global.nocontent