Du är här

Greenpan back button

Innan du använder din nya GreenPan ska du kolla in våra skötsel- och användningstips, för att dina kokkärl ska se ut och uppföra sig precis som nya, varje gång! Idag behöver stekpannor inte stekas in för att behålla sin non-stick-förmåga. Du tar hand om dina keramiska non-stick-kokkärl på ett något annorlunda sätt än vad du kanske är van vid, men låt inte detta skrämma dig! Med hjälp av ett par snabba tips gör vi dig till ett keramiskt non-stick-proffs på nolltid!

1. VÄRMEINSTÄLLNINGAR

Den kanske viktigaste saken att komma ihåg när det gäller ditt keramiska kokkärl är att det, tack vare det keramiska non-stick lagret, leder värme mycket mer effektivt än traditionella kokkärl. Detta gör det möjligt att uppnå samma krispiga stekresultat med lägre värme! Det finns inte heller något behov av att förvärma.

2. ANVÄNDNINGEN AV OLJA

Vi rekommenderar alltid användningen av lite olja eller smör när du använder din GreenPan. Observera att extra jungfruolja och oljesprayer förkolnar mycket snabbt när pannan är uppvärmd och bör undvikas vid matlagning med keramisk non-stick.
P.S. du behöver inte steka in din panna!

3. ANVÄNDNING AV KOKKÄRL

Det kan tyckas överdrivet att upprepa det här, men det är viktigt att komma ihåg att inte lämna ett tomt kokkärl på en varm häll eller platta. För att hjälpa till att ge ditt kokkärl ett långt och hälsosamt liv, undvik att använda metallredskap eller att skära mat i din panna. Detta kan skapa små snitt i beläggningen där mat och oljor kan fastna och förkolnas. Trä-, silikon- eller nylonredskap passar alla utmärkt tillsammans med GreenPan.

4. RENGÖRING OCH FÖRVARING

Låt kokkärlet svalna helt innan du diskar det. Rengör med varmt tvålvatten och en mjuk svamp för att se till att insidan fläckfri innan förvaring. För att minimera slitaget vid förvaringen rekommenderar vi att du placerar skydd mellan dina kastruller och pannor.