Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

GRATIS PRESENT med köp över 999 SEK

recept

Shakshuka

Upptäck vår härligt enkla shakshuka. Perfekt för din helgbrunch!
30 minut
4 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 4 medelstora ägg 
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade 
  • 3 msk olja (lämplig för matlagning vid höga temperaturer) 
  • 2 röda paprikor, skivade 
  • 2 gröna paprikor, skivade 
  • 2 konservburkar tomater 
  • 1 lök, finhackad 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 1 handfull färsk koriander, grovhackad 
  • 1 handfull färsk persilja, grovhackad 
  • ½ tsk kummin 
  • ½ tsk cayennepeppar 
  • Salt och peppar efter smak 

Så gör du

Steg 1

Värm oljan i en stor stekpanna med lock på medelhög värme. Fräs lök och paprika samt krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök och fräs i 2 minuter till. Strö över kummin och cayennepeppar, tillsätt tomatpurén och fräs tills purén börjar lösas upp. 

Steg 2

Blanda i de konserverade tomaterna och tillsätt en skvätt vatten. Låt sjuda utan lock i 10 minuter för att låta vattnet avdunsta något (tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock). 

Steg 3

Blanda i de färska örterna. Använd baksidan av en sked för att göra 4 små gropar i såsen och knäck äggen i dem. Koka med locket på i 10 minuter tills äggen stelnar. 

Steg 4

Lyft bort locket från stekpannan de sista fyra minuterna så att överflödig vätska kan avdunsta. När vätskan har reducerats är shakshukan redo att serveras. Smaklig måltid! 

Vi rekommenderar att servera med spenat, smulad fetaost och/eller naturell yoghurt efter smak. 

global.nocontent