Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

GRATIS PRESENT med köp över 999 SEK

recept

Spenat och getostpaj

Vårt goda pajrecept är perfekt till lunch eller middag!
60 minut
6 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 1 pajdeg 
  • 2 msk smör 
  • 1 liten lök, finhackad 
  • 280 g fryst spenat 
  • 5 ägg 
  • ¾ dl mjölk 
  • 1 ½ dl färsk getost 
  • Salt och svartpeppar 

Så gör du

Steg 1

Placera gallret i mitten av ugnen och sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut pajdegen och lägg den i en ugnssäker stekpanna. Nagga degen försiktigt med en gaffel, men se till att inte göra för stora hål i degen. Täck degen med bakplåtspapper och placera ut keramiska bakbönor för att tynga ner degen. Ställ i ugnen och grädda pajskalet tills det blir brunt, i ca 15 minuter. Ta ut stekpannan ur ugnen och ställ åt sidan. 

Steg 2

Smält under tiden smöret i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt löken och fräs under omrörning tills den börjar bli brun, i ca 4 minuter. Skölj och tillsätt spenat samt krydda med salt och peppar efter smak. 

Steg 3

Lägg spenatblandningen i pajskalet. Vispa ägg och mjölk och häll över spenatblandningen. Tryck ner getostbitar i pajen. Se till att allt täcks av äggblandningen. 

Steg 4

Ställ i ugnen och grädda tills smeten stelnat och pajen fått en fin brun färg, i ca 25 minuter. Låt pajen svalna i 10 minuter och ta sedan ut den ur stekpannan innan du skär upp och serverar. 

global.nocontent