Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul

Tips & Tricks

Keramiska kokkärl med non-stick-beläggning kräver en annan hantering än vanliga non-stick-kokkärl. Följ våra tips & trix för att hålla dina kokkärl i perfekt skick! 

Sites-Greenpan-SE-Site

Sänk värmen

Förvärm din stekpanna på låg till medelhög värme innan du tillsätter olja eller smör. Våra keramiska kokkärl med non-stick-beläggning värms upp mer effektivt än vanliga non-stick-kokkärl. Du behöver inte använda den högsta värmen för att få perfekta resultat när du steker. Medelhög till hög värme gör susen.

Sites-Greenpan-SE-Site

Använd inte extra jungfruolja

Vi rekommenderar att du använder smör eller olja, men se till att använda olja som tål höga temperaturer. Använd aldrig extra jungfruolja eller oljespray! De oxiderar mycket snabbt när din stekpanna värms upp, vilket påverkar den keramiska beläggningens non-stick-förmåga. Låt aldrig oljan ryka eller brännas vid! 

Sites-Greenpan-SE-Site

Använd köksredskap av trä, gummi eller plast

Det går att använda köksredskap av metall på den keramiska non-stick-beläggningen, men köksredskap av trä, gummi eller plast är bättre alternativ. De hjälper dig att hålla den keramiska non-stick-beläggningen i utmärkt skick. 

Sites-Greenpan-SE-Site

Tillåt dina kokkärl att svalna

Det är viktigt att du låter dina kokkärl svalna helt innan du gör rent dem. Doppar du en het stekpanna i kallt vatten kan det leda till termisk chock, vilket deformerar stekpannan. 

Keramiska non-stick-kokkärl går att diska i diskmaskin, men med tiden kommer de aggressiva diskmedlen att påverka den keramiska non-stick-beläggningens egenskaper. Det är mycket skonsammare att använda en mjuk disktrasa eller svamp samt lite tvål. Därför rekommenderar vi att du handdiskar. Ett annat alternativ är att fylla stekpannan med vatten och tvål och låta vattnet koka upp. På så vis blir non-stick-beläggningen ren med en gång, utan att den skadas. 

Sites-Greenpan-SE-Site

Använd pannskydd

Använd pannskydd för att förvara keramiska kakor som inte klistrar fast. På så sätt kommer du inte att skada non-stick-beläggningen.

Sites-Greenpan-SE-Site
global.nocontent