Skip to main content

Fri Leverans över 500 SEK

Fria Returer

Den 14 december är sista beställningsdagen för att ha dina varor till jul

recept

Viltgryta

En värmande maträtt som hela familjen kan avnjuta på vintern!
150 minut
6 Portioner
Sites-Greenpan-SE-Site

Ingredienser

  • 2,25 kg viltkött (grytkött) 
  • 4 ½ lökar 
  • 1 ½ flaska rödvin 
  • 1 ½ msk mjöl 
  • 4 ½ msk tranbärssylt 
  • Färsk timjan 
  • Färska lagerblad 
  • Persiljestjälkar  
  • 3 kryddnejlikor 
  • 6 enbär 
  • Peppar 
  • Salt  

Så gör du

Steg 1

Stek hackad lök i en stor gryta tills den blir gyllenbrun. 

Steg 2

Fräs viltköttet i en separat stekpanna på hög värme. Köttet måste inte bli genomstekt. Krydda med salt och peppar.  

Steg 3

Tillsätt det frästa viltköttet till den stekta löken i grytan. Strö över lite mjöl och blanda ordentligt. Stek blandningen i några minuter på låg värme. 

Steg 4

Häll i rödvinet i stekpannan som du använde för att steka viltköttet och värm upp det medan du rör om för att ta tillvara på köttsaften som finns kvar i pannan. Tillsätt det uppvärmda vinet i grytan. 

Steg 5

Lägg de mosade enbären och kryddnejlikorna i en tekula och gör en s.k. ”bouquet garni” (örtbukett) med några kvistar timjan, lagerblad och persiljestjälkar. Tillsätt detta och tranbärssylten i grytan. Rör om och låt sjuda i 2 timmar på låg värme. 

global.nocontent